De online inspiratietool voor trainingen op elk niveau.

line-what

Wat is TrainingTips?

TrainingTips is een online tool die trainers handvatten geeft voor creatieve trainingen. Het is een verzameling van trainerskaarten met oefeningen, gecategoriseerd op niveau, thema en domein. Met deze oefeningen stel je eenvoudig je trainingen samen, zonder steeds dezelfde oefeningen te moeten herhalen.

line-how

Hoe gebruik ik TrainingTips?

TrainingTips bevat geen complete trainingen. Als trainer heb je een goed beeld van de groep die je traint en welk soort training nodig is. Op basis daarvan gebruik je de filters die passen bij jouw groep renners. De filters sluiten aan op de ‘Talentvisie 2030’ van de KNWU.

line vector-effect="non-scaling-stroke"-example

De trainerskaart

Alle oefeningen kan je bekijken op je digitale apparaten, maar ook downloaden en uitprinten op handig formaat. Zo neem je ze makkelijk mee in de zak van je wielershirt. Elke kaart heeft dezelfde opbouw en bevat deze elementen:

  • domein
  • thema
  • niveau
  • doel van de oefening
  • stappenplan
  • extra informatie en tips
Inloggen met jouw clubcode

Wie zijn de makers van deze trainerskaarten?

Naar aanleiding van een uitdaging bij wielervereniging CS030 (‘Hoe kunnen we elke training vernieuwend laten zijn?’) hebben CS030, talentcoach Peter Zijerveld, Stef Vorstermans, Marco Postma en de KNWU Campus de handen ineen geslagen. Het bezig zijn met trainingsvormen en het bedenken van oefeningen voor diverse niveaus stond hierbij centraal.